Česta pitanja vezana za kupovinu biljarskog stola

 

MDF 


MDF ili medijapan je materijal srednje gustoće izrađen pretežno od vlakana bukve, smreke, jele s dodatkom polimernih plocesmola. Za razliku od iverice MDF ima vrlo finu strukturu, tako da ima veću tvrdoću i otporniji je na vlagu. Sve to preneseno u smislu biljarskih stolova znači slijedeće. Zbog svojih svojstava MDF je potpuno istisnuo kamen u izradi igračih ploča za kućne biljarske stolove. Igrače ploče za Profesionalne biljarske stolove i dalje se izrađuju isključivo od kamena. Dakle ako ste zahtijevniji igrač, svakako birajte stol s kamenom pločom. No, MDF kao materijal za izradu igrače ploče nije loš – dapače… Recimo to u brojkama, u zadnjih 450 prodanih stolova, samo 40-tak je imalo kamenom pločom, ostali su imali MDF igraču ploču. Kada je stol dobro konstrukcijski odrađen, u smislu da ne može tonuti, MDF je odlična stvar. Ne možete ga oštetiti čak ni da punom jačinom udarate po igračoj ploči. Velika prednost MDF-a u odnosu na kamen kod kategorije kućnih stolova je sama težina stola. Kada kameni stol postavite u prostoriju, više ga ne možete pomicati bez rastavljanja, dok stol s MDF pločom možete pomaknuti i osloboditi prostor.

 

DA LI RADITE ISPORUKE I KOLIKO KOŠTAJU?


Da, postoji mogućnost dogovora isporuke i montaže stola. Više od 90% prodanih stolova isporučujemo i montiramo mi. Prednosti i cijene ovog načina potražite ovdje…

KOLIKO PROSTORA TREBA ZA BILJARSKI STOL?


Ovdje bi mogli spomenuti dvije definicije potrebnog prostora za igranje biljara, minimalno nužan prostor i optimalan prostor. Kako bi izračunali minimalno nužan prostor na dimenzije stola potrebno je dodati po metar sa svake strane stola, dakle dimenzije stola + 2m. Minimalan prostor zahtijeva kupovinu kratkih štapova od 105cm. Optimalan prostor je 1.5m sa svake strane stola, odnosno, na dimenzije stola dodajte 3m. 

  mjere-sobe-za-biljar 1  

A – prostor potreban za igranje štapom 105cm

B – prostor potreban za igranje štapom 140cm

DIMENZIJE STOLA A B
200X112 400X312 500X412
214X120 414X320 514X420
254X142 454X342 554X442
296X162 496X362 596X462

 

 

DA LI STOL MOGU POSTAVITI NA TERASU ILI NEKI DRUGI NATKRIVEN VANJSKI PROSTOR?


Kao proizvođač i kao trgovac moram naglasiti kako drvo, a posebno drvne prerađevine i vlaga ne idu skupa… No, bilo je slućajeva gdje smo stol isporučivali na natkrivene terase i ostale slične prostore. Za sada nemam nikakvih negativnih povratnih informacija. Za pretpostaviti je da bi se netko već javio za popravak ili servis stola, pošto je od prve takve isporuke prošlo više od 6 godina. Svakako to radite na vlastitu odgovornost, no, ne bi bili prvi. U nastavku je nekoliko fotografija s isporuke stola u Pobrima iznad Opatije gdje smo stol montirali ispod nadstrešnice uz vanjski bazen.

venezia opatija pobri venezia opatija pobri 1 veneziatresnjacrno6

TREBAM STOL S NAPLATOM?


Nije problem, imamo i to. Postoje dva načina naplate. Kod nas uobičajen način naplate je ugradnja žetonjere. Drugi način naplate je naplata putem tajmera. Po meni puno bolji i isplativiji način naplate je putem tajmera. Za ostale detalje vezane za ovo pitanje kontaktirajte me telefonom.

DA LI JE ZA BILJARSKI STOL POTREBNA STRUČNA MONTAŽA?


Za  stolove koji imaju MDF igraču ploču uglavnom nije potrebna stručna montaža. Za sve stolove koji imaju kamenu ploču izrađenu od jednog dijela, nije nužno potrebna stručna montaža, nos svakako je preporučujem.  Za stolove koji imaju trodjelne kamene ploče potrebna je stručna montaža.

BOJE PLATNA, KVALITETA PLATNA I CIJENA?


Svi stolovi koji ne zahtijevaju stručnu montažu već u samoj svojoj cijeni imaju zeleno platno srednje kvalitete. Za platno iste kvalitete u slijedećim bojama potrebno je nadoplata.

  • bordo
  • plavo
  • electric plavo
  • crveno

Možemo izraditi stol u nekoj drugoj boji platna i boljoj kvaliteti, no, to povisuje cijenu stola. Nekoliko slika stola izrađenog sa platnom camel boje…

biljarski stol classic perjavica1 122014 biljarski stol classic perjavica2 122014 biljarski stol classic perjavica3 122014

GARANCIJA?


Garancija na stolove je 12 mjeseci. Garanciji ne podliježu, oprema za igranje biljara, platno te mehanička oštećenja.

KAKO STVAR "IDE" OD VAŠE ODLUKE O KUPNJI DO ISPORUKE?


Nakon vašeg prvog kontakta telefonom ili e-mailom, sukladno dogovorenom, ja Vam šaljem ponudu putem e-maila. U ponudi su naznačeni svi bitni elementi vezani za cijenu, rokove i način isporuke. Za potvrdu narudžbe potrebno je uplatiti 35% avansa. Od dana primitka uplate vašeg avansa teče rok isporuke koji je naveden na samoj ponudi. Tokom izrade stola imam običaj kontaktirati kupca najmanje jednom kako bih ga obavijestio o stadiju izrade. Nekoliko dana prije isporuke, zovem telefonom kako bi se dogovorili o isporuci (bila ona moja ili organizirana s vaše strane). Nakon ovog poziva a prije isporuke potrebno je uplatiti ostatak vrijednosti od 65%. Ukratko to je to….

ODRŽAVANJE STOLA?


Brisanje drvenih dijelova dobro iscijeđenom sintetičkom krpom. Održavanje platna isčetkavanjem svakih 1-2 tjedna te po potrebi lagano i brzo brisanje platna jako iscijeđenom sintetičkom krpom. Kod platna s večim udjelom vune u sastavu potrebno je platno isčetkavati. Ne usisavajte platno!!!